Pohjois-Karjalan Matkailu

125 vuotta työtä maakunnan matkailun puolesta

Ajankohtaista

 

 • Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n 125-vuotis juhlaseminaari "Karelianismin uusi tuleminen" 24.5.2018.  Lue lisätietoja täältä.

 • Järjestimme matkailufoorumin "Vastuullinen matkailu P-K:ssa".  Lue lisää...

 • Kerro meille minne haluaisit tehdä matkan!  Ohjeet täältä...

 • Yhteistyössä

  Eräurheilu
  Intersport
  Mustavaara
  LVI-Myller

  Matkailupalveluja

  Koko maakunta yhdessä osoitteessa
   
  Matkakarjala

  Matkailu ja rautatiet

  Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n kannanotto VR:n suunnitelmiin supistaa junaliikennettä Pohjois-Karjalanssa.
  Karjalainen 23.10.2015

  Eivät arvanneet Matti ja Liisa lähtiessään junamatkalle Lapinlahdelta, mihin matkustus rautateillä nyt on joutunut! Siitä romaanin tapahtumasta on aikaa vierähtänyt, mutta rautatie on edelleen tärkeä osa Suomen matkailua. Ja tulee olemaan – tai pitäisi olla! Tässäpä muutamia syitä:

  1. Matkustamisen mukavuus ja turvallisuus verrattuna linja-auton ahtauteen ja mukavuuksiin (esim. WC).

  2. Ekologisuus. Nykyisillä, rapautuneilla teillä henkilöauto joutuu kaasuttelemaan aivan eri lailla kuin silloin, kun teitä vielä hoidettiin. Linja-autot eivät vanhoille, radanvarsia noudatteleville teille edes lähde.

  3. Matkailuyrittäjät. Moni on perustanut yrityksensä rautatien varaan. Esimerkkinä olkoon Kolin matkailu, joka yli 100 vuotta on yhdistänyt Vuonislahden aseman venekyydillä Kolille – vielä tälläkin hetkellä, jos yrittäjää ei nitistetä.

  4. Reppureissaajat. Me yritämme myydä ihanaa, turvallista maatamme ulkomaille. Ei reppureissaaja halua istua bussissa, vaan junassa, mistä näkee, missä voi liikkua…

  5. VR/PR. VR voisi jopa satsata mainostamiseen lopettamisen sijasta. Tottakai se maksaa, mutta eiköhän se ole pähkinöitä paljon suuremmassa kakussa.

  6. Vastuu. Tietenkin pähkinöiden poimimisessa on vastuu: matkailuyrittäjät voivat tehdä paketteja, jotka käyttävät rautatietä. Muidenkin tulee valita juna kulkuvälineeksi aina, kun on mahdollista. Ja jokainen meistähän voisi matkailla omatoimisesti junalla esim. tutustumaan Lieksan ja Nurmeksen hienoihin matkailukohteisiin, konsertteihin ym. Matkailu on sesonkituote; joskus junassa on vain pari matkustajaa, joskus istumapaikkaa ei tahdo löytää. Siksi on katsottava kokonaisuutta.

  Tässä muutamia matkailuun liittyviä asioita. Toinen ja yhtä tärkeä juttu on opiskelijoiden yhteydet poikki Suomen. Pohjois-Karjalan Matkailu ry, 122-vuotias Suomen nyt vanhin matkailuyhdistys, toivoo todella, että VR ei tukahduta Pohjois-Karjalan matkailua ja matkailuyrittäjyyttä ja samalla koko maakuntaa.

  Pohjois-Karjalan Matkailu ry,
  Marja Tiittanen, puheenjohtaja
  Raija Särkkä, varapuheenjohtaja

  Alkuun