Close

Vastuullinen matkailu

Matkailu kasvaa huimasti ympäri maailman. Olemme iloisia matkailun kasvusta, se tuo työtä ja avartaa ihmisten maailmankuvaa. Toivomme, että ihmiset matkailevat vastuullisesti, luontoa ja paikallista kulttuuria kunnioittaen. Lähi- ja kotimaan matka on hyvä vaihtoehto kaukomatkalle, elämyksiä löytyy myös läheltä.

Vastuullinen matkailu on osa kestävää taloutta. Kestävästi toteutettu matkakohde ja matka ei kuormita kohtuuttomasti ympäristöä, edistää paikallista kulttuuria ja taloudellinen hyöty kanavoituu paikallisille ihmisille. Valitsemme vuosittain esimerkillisen vastuullisen matkailun toimijan.

Vastuullisen matkailun julkilausuma

Tähän julkilausuman esittelyteksti

Vuoden 2018 vastuullinen matkailutoimija on Ilovoltti Oy​

Ilovoltti Oy tekee pitkäjänteistä ja laadukasta työtä luonto- ja hyvinvointimatkailun parissa. Yritys on vahvojen ja taitavien naisten käsissä. Vastuullisuus luontoa, paikallista yhteisöä ja asiakkaita on heille luonteva toimintatapa.  Ilovoltti Oy toimii esimerkkinä uusille yrityksille.

 

Ilovoltti Oy toimii Luontokeskus Ukossa Kolilla. Yritys myy ja vuokraa ulkoiluvaatteita ja -välineitä. Elämyspalveluja tuotetaan Feel Koli -tuotemerkillä ja niihin on otettu vahvasti mukaan tarinat, taide ja perinne. Yksi uusista tuotteista on Suomi100-tunnuksen saanut Laulukimppu, tunnelmallinen laulutuokio Kolin luonnon keskellä.

 

Yrittäjät Irja Tanskanen, Hanna Kurvi ja Marja Lahti ovat olleet aikaansa edellä. Tänä päivänä yhä suurempi osa matkailijoista kaipaa kiireisen kaupunkielämän vastapainoksi aitoja elämyksiä. Yritys on osallistunut Green Care -laatumerkkikoulutukseen ja voi tarjota palveluja erityisryhmille.

Vuoden 2019 vastuullinen matkailutoimija on Tomi Laurikainen

Näyttelijä ja tanssija Tomi Laurikainen on tehnyt taiteellisesti tinkimätöntä työtä Outokummun ja Pohjois-Karjalan kulttuurimatkailun hyväksi.

 

Laurikaisen käynnistämä ja johtama Juuret-festivaali toteutettiin toista kertaa helmikuussa 2019. Ohjelma on omaperäinen kooste tanssia, teatteria ja musiikkia. Festivaali vahvistaa Outokummun mainetta kulttuurikaupunkina ja kulttuurimatkailijoiden kohteena. Tomi Laurikainen asettui tanssiopintojen jälkeen asumaan Outokumpuun ja on löytänyt omat ”juurensa” kaupungista. Hänellä osallistuu aktiivisesti paikkakunnan kulttuuri- ja urheiluelämään.

 

Juuret-festivaalin esityspaikkana on toiminut Outokummun Vanhan kaivoksen lisäksi ravintola Metsähovi. Arvostamme paikallisen kulttuurin elävöittämistä ja paikallisen yhteisön mukaan ottamista kulttuurimatkailun kehittämiseen sekä yleisöksi.