Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/p7k8m8l7k5/public/html/wp/wp-content/themes/layers-elementor/core/helpers/post.php on line 59

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/p7k8m8l7k5/public/html/wp/wp-content/themes/layers-elementor/core/helpers/post.php on line 78
Vastuullinen matkailu – Pohjois-Karjalan Matkailu
Close

Vastuullinen matkailu

Matkailu kasvaa huimasti ympäri maailman. Siksi on tärkeää toimia vastuullisesti. Olemme iloisia matkailun kasvusta, se tuo työtä ja avartaa maailmankuvaa. Lähi- ja kotimaan matka on hyvä vaihtoehto, elämyksiä löytyy myös läheltä.

 

Kestävästi toteutettu matkakohde ja matka minimoi ympäristön kuormituksen, kunnioittaa paikallista kulttuuria ja edistää kohteensa taloutta. Matkailijan vastuulla on hakea tietoa ja tehdä viisaita valintoja.

 

Vastuullisen matkailun ja kestävän kehittämisen lähtökohtana on paikallisten ihmisten kuuleminen ja osallistaminen. Yhteistyö julkisen sektorin, yritysten, yhdistysten, käsityöläisten ja erilaisten elämysten tuottajien välillä on lähtökohta.

 

Valitsemme vuosittain esimerkillisen vastuullisen matkailun toimijan ja otamme kantaa.

Vuoden 2018 vastuullinen toimija on Ilovoltti Oy

Ilovoltti Oy tekee pitkäjänteistä työtä hyvinvointimatkailun parissa. Vastuullisuus luontoa, paikallista yhteisöä ja asiakkaita kohtaan on heille luonteva toimintatapa ja he ovat vuosien varrella inspiroineet monia muita yrittäjiä
.

Ilovoltti Oy toimii Luontokeskus Ukossa Kolilla. Yritys myy ja vuokraa ulkoiluvaatteita ja -välineitä. Elämyspalveluja tuotetaan Feel Koli -tuotemerkillä ja niihin on otettu vahvasti mukaan tarinat, taide ja perinne. Yritys on osallistunut Green Care -laatumerkkikoulutukseen ja voi tarjota palveluja myös erityisryhmille.

Vuoden 2019 vastuullinen toimija on Tomi Laurikainen


Näyttelijä ja tanssija Tomi Laurikainen on tehnyt taiteellisesti tinkimätöntä työtä Outokummun kulttuurimatkailun hyväksi.Laurikaien tuottama ja johtama Juuret-festivaali on toteutettu v. 2018 ja v. 2019 (koronan vuoksi v. 2020 jää väliin). Festivaali on omaperäinen kooste tanssia, teatteria ja musiikkia.


Tomi Laurikainen asettui tanssiopintojen jälkeen asumaan Outokumpuun ja osallistuu aktiivisesti paikkakunnan kulttuuri- ja urheiluelämään. Juuret-festivaalin esityspaikkana on toiminut Outokummun Vanhan kaivoksen lisäksi ravintola Metsähovi. Arvostamme paikallisen kulttuurin elävöittämistä ja yhteisön mukaan ottamista.

Vuoden 2020 vastuullinen toimija on Puukarin Pysäkki


Puukarin Pysäkin majatalossa vastuullisuus on ekologista ja kulttuurista, osa tilan ja talon historiaa. Puukarissa perinteinen karjalainen ruokakulttuuri on nostettu uudelle tasolle, raaka-aineet ovat parasta paikallista luomulaatua. Kaks Korhoskaa -verkkokurssit tuovat karjalaisen ruoan jokaiseen kotiin.

Arvostamme yrittäjä Anni Korhosen rohkeutta laittaa oma hersyvä persoonansa peliin ja tuoda bloginsa ja julkisuuden kautta näkyvyyttä ja uutta imagoa koko Pohjois-Karjalan matkailulle.

Meillä jokaisella on oma osamme vastuullisen matkailun edistämisessä, Puukarin Pysäkin ovet ovat aina avoinna myös paikalliselle väelle.