Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/p7k8m8l7k5/public/html/wp/wp-content/themes/layers-elementor/core/helpers/post.php on line 59

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/p7k8m8l7k5/public/html/wp/wp-content/themes/layers-elementor/core/helpers/post.php on line 78
Historia – Pohjois-Karjalan Matkailu
Close

Historia

Ajankohtaista

Keräämme tietoa Pohjois-Karjalan matkailun historiikkia varten, jota teemme yhteistyössä FM Sirpa Sulopuiston kanssa. Jos sinulla on aineistoa tai tarinoita vuosien varrelta, ota yhteyttä!

Pohjois-Karjalan Matkailu ry perustettiin v. 1893 karelianismin myötäaallossa vaatimaan ja järjestämään palveluja maakuntaan tuleville ensimmäisille matkailijoille. Yhdistyksen edelleen ajankohtainen tarkoitus määriteltiin v. 1920:

”Herättää mieltymystä sekä maan omissa asukkaissa että ulkomaalaisissa matkustuksiin tässä maassa, sekä tehdä matkustus helpoksi ja siten laajentaa maan, luonnon ja kansan tuntemusta.

 

Yhdistyksen 125 vuoden historiaan mahtuu kannanottoja, omaa yritystoimintaa, matkailuneuvontaa sekä retkien ja tapahtumien järjestämistä. Yhdistyksen historia on läpileikkaus koko maakunnan matkailun kehityksestä.

125 vuotta aatteellista matkailutyötä

Julkaisimme 125-vuotisjuhlamme kunniaksi historiikin ”125 vuotta aatteellista matkailutyötä Pohjois-Karjalassa” Historiikin toimitti ja pääosin kirjoitti FM Sirpa Sulopuisto. Lumiset-kerhon historian kirjoitti pitkäaikainen puheenjohtaja Raija Särkkä ja 2000-luvun historian Marja Tiittanen. Historiikista haluttiin kevyt, se on kerrottu poimintojen ja henkilöiden kautta, se julkaistiin 25.9.2018 ja on vapaasti luettavissa.

Juhlavuodet

110-vuotta

Raija Särkän Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n 110-vuotisjuhlan tervehdyspuhe tästä.

120-vuotta

Pohjois-Karjalan Matkailu juhlisti 120 toimintavuottaan järjestämällä paneelikeskustelun ja avoimen yleisötilaisuuden Pohjois-Karjalan matkailun tulevaisuudesta 6.11.2013 Teatteriravintolassa Joensuussa. Lue lisää tästä